HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vážná nehoda zastavila provoz na silnici č. 3 na Benešovsku

V pátek 20. října minutu po šesté hodině ranní přijala tísňová linka středočeských hasičů informaci o dopravní nehodě na silnici č. 3 u obce Bystřice v okrese Benešov. 

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje k události vyslalo profesionální jednotku z centrální hasičské stanice Benešov a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Bystřice a Neveklov. Vzhledem k tomu, že se jedno z havarovaných vozidel dostalo k těsné blízkosti souběžné železniční tratě, byl poplach vyhlášen také jednotce podniku Správa železnic Praha.

Po příjezdu na místo bylo upřesněno, že jde o střet nákladního vozidla se dvěma osobními. Kamion prorazil svodidla a skončil na železničním náspu hned vedle kolejí. Při nehodě byly zraněny tři osoby. Řidičku jednoho z osobních aut museli hasiči vyprostit pomocí hydraulického nářadí. Poté ji předali posádkám zdravotnické záchranné služby. Lékař požádal o pomoc leteckou službu na transport pacientky do motolské nemocnice, ale kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám nemohl vrtulník vzlétnout, takže byla do zdravotnického zařízení převezena pozemní cestou.

Hasiči zajistili všechna vozidla proti vzniku požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Po odvozu zraněných spolupracovali s policií při vyšetřování nehody. Kamion sice nezasahoval přímo do kolejiště, ale kolem se pohybovalo dost osob. Proto byl na obou kolejích po dohodě s drážními hasiči povolen průjezd vlaků, které ale musely jet sníženou rychlostí za současného houkání. Silnice č. 3, která je hlavním tahem mezi Prahou a Táborem, byla v místě nehodě zcela uzavřena a policie odkláněla veškerou dopravu na objízdnou trasu přes obec Nesvačily, kde se při zesilujícím ranním provozu tvořily dlouhé kolony z obou směrů.

Po došetření nehody začali hasiči s přípravami na vyproštění nákladního automobilu, které bylo zahájeno přibližně v půl desáté. Nejprve však museli rozebrat a odřezat část poškozených svodidel. Velitel zásahu nechal na pomoc přivolat i četu silničářů, neboť bylo potřeba větší množství sorbentu na zasypání uniklých kapalin. Vlastní vyprošťovací práce pak započaly pomocí těžké techniky. V pravé poledne byla všechna havarovaná vozidla odklizena a silničáři dokončili úklid vozovky. Po odjezdu jednotek požární ochrany policie obnovila provoz.

Ing. Ladislav Holomčík
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001-Vážná nehoda na silnici č. 3 u Bystřice na Benešovsku

001-Vážná nehoda na silnici č. 3 u Bystř... 

Detailní náhled

002-Vážná nehoda na silnici č. 3 u Bystřice na Benešovsku

002-Vážná nehoda na silnici č. 3 u Bystř... 

Detailní náhled

003-Vážná nehoda na silnici č. 3 u Bystřice na Benešovsku

003-Vážná nehoda na silnici č. 3 u Bystř... 

Detailní náhled

004-Vážná nehoda na silnici č. 3 u Bystřice na Benešovsku

004-Vážná nehoda na silnici č. 3 u Bystř... 

Detailní náhled

005-Vážná nehoda na silnici č. 3 u Bystřice na Benešovsku

005-Vážná nehoda na silnici č. 3 u Bystř... 

Detailní náhled

006-Vážná nehoda na silnici č. 3 u Bystřice na Benešovsku

006-Vážná nehoda na silnici č. 3 u Bystř... 

Detailní náhled

007-Vážná nehoda na silnici č. 3 u Bystřice na Benešovsku

007-Vážná nehoda na silnici č. 3 u Bystř... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem