HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vážná nehoda ochromila hlavní tah u Vsetína. Na místo letěl vrtulník

(27.4.2018) V půl třetí odpoledne byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Vsetín se třemi zásahovými vozidly k vážné dopravní nehodě, která se stala na hlavním tahu u Vsetína ve směru na Valašské Meziříčí. 

Po příjezdu na místo zjistili hasiči průzkumem, že se zde srazila dodávka s kamionem. Těžce zraněný řidič dodávky zůstal ve vozidle zaklíněn. Hasiči jej proto ihned začali z vozidla za pomocí hydraulických nůžek vyprošťovat a poskytovat předlékařskou první pomoc. Po vyproštění jej ihned předali záchranářům. Muž byl však ve velmi vážném stavu. Proto mu na místo byl přivolán vrtulník, který jej transportoval do krajské nemocnice. Řidič z kamionu byl při nehodě taktéž zraněn. Do péče si jej převzali další záchranáři, kteří jej následně převezli do nemocnice ve Vsetíně k dalšímu vyšetření.

Po nehodě z proražené nádrže kamionu vyteklo na cestu a do půdy okolo dvě stě litrů nafty. Z tohoto důvodu byl na místo přivolán zástupce životního prostředí.

Příčinu nehody nyní šetří policisté. Po skončení vyšetřování bude kamion z příkopu vyproštěn, díky čemuž lze očekávat omezení průjezdnosti v místě nehody až do večerních hodin.

Aktualizace ve 21:00 hod.

Vážně zraněný řidič dodávky, pro kterého přiletěl vrtulník, těžkým zraněním po transportu do nemocnice podlehl.

Komunikace byla vice než tři hodiny obousměrně uzavřena a policisté odkláněli dopravu po objízdných trasách.

Nakonec hasiči odsunuli dodávkové vozidlo na kraj komunikace a provedli úklid vozovky od střepů a úlomků z vozidel a použitého sorbentu k zachycení uniklé nafty. Provoz tak mohl být na této velmi frekventované komunikaci alespoň částečně obnoven.

Ve večerních hodinách bude vyproštěn kamion. 

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem