HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V pondělí zaměstnali hasiče především bourající řidiči

Polovina všech pondělních výjezdů byla k dopravním nehodám. 

Územní odbor Hradec Králové
Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové vyjížděli v 7:00 k dopravní nehodě dvou osobních automobilů, která se stala v ulici Brněnská v Hradci Králové. Ke zranění osob nedošlo. Hasiči provedli úklid vozovky.

Profesionální hasiči z Hradce Králové ze stanice Pražská a podnikoví hasiči ČEPRO a. s. Cerekvice byli v 7:11 přivoláni do Vrchovnice k dopravní nehodě osobního vozidla zn. Škoda Felicie, které vyjelo mimo komunikaci a převrátilo se přes střechu. Mladá řidička vyvázla bez zranění.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli v 7:59 přivoláni na tř. Karla IV. v Hradci Králové, kde došlo ke sražení cyklistky osobním vozidlem. Hasiči poskytli cyklistce předlékařskou péči, poté byla ošetřena zdravotnickou záchrannou službou.

Územní odbor Jičín
Profesionální hasiči z Nové Paky vyjížděli v 7:29 k osobnímu vozidlu, které vyjelo mimo vozovku a několikrát se přetočilo přes střechu. Dopravní nehoda se stala ve Štikově. Mladá řidička vystoupila z vozidla sama a po prvotním ošetření byla odvezena sanitou do nemocnice. Jednotka provedla na autě protipožární opatření odpojením autobaterie.

Profesionální hasiči z Jičína byli ve 12:46 přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních vozidel, která se stala na silnici mezi obcemi Železnice a Soběráž v Těšíně. V obou vozech seděli za volantem starší muži ve věku 75 a 87 let. Došlo ke zranění čtyř osob, které byly ošetřeny zdravotnickou záchrannou službou a odvezeny do nemocnice.

Územní odbor Náchod
Profesionální hasiči Jaroměře byli v 6:45 přivoláni k dopravní nehodě osobního a nákladního automobilu, která se stala v Hořenicích. Ke zranění osob nedošlo. Komunikace byla v místě zcela neprůjezdná. Hasiči během několika minut zprůjezdnili jeden jízdní pruh a uklidili vozovku.

Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují zasahovali po 7. h (ohlášeno 7:07) u dopravní nehody osobního a nákladního vozidla, která se stala ve Vrchovinách. Silnice byla zcela neprůjezdná. Hasiči museli zraněného řidiče z osobního vozu vyprostit. Poté jej předali do péče zdravotnické záchranné služby. Řidič byl transportován do nemocnice. Hasiči provedli na vozidlech protipožární opatření.  Došlo k úniku provozních kapalin, který jednotky zasypaly pomocí sorbentu. Obě vozidla byla naložena na odtah. Provoz na komunikaci byl obnoven krátce po 9. h a jednotky se vrátily zpět na stanice.

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce byli v 10:06 přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních automobilů, ke které došlo na křižovatce silnic I/14 a III/30310 v Červeném Kostelci. Zdravotnická záchranná služba, která projížděla kolem, účastníky nehody vyšetřila. K jejich zranění nedošlo. Uniklé provozní kapaliny hasiči uklidili.

Profesionální hasiči z Náchoda byli ve 13:08 přivoláni k dopravní nehodě osobního vozu do vesnice Horní Rybníky. Řidič se svým vozidlem vyjel mimo komunikaci a převrátil auto na střechu. Zdravotnická záchranná služba jej ošetřila a odvezla do nemocnice. Jednotka provedla na automobilu protipožární opatření. Hasiči pomohli s jeho naložením na odtah a uklidili vozovku.

Profesionální hasiči z Jaroměře vyjížděli v 16:10 k osobnímu automobilu, který narazil do plynové přípojky v Hořenicích. Nikdo nebyl zraněn. K úniku plynu ze zničené přípojky nedošlo. 

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou
Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Opočna zasahovali po 10. h (ohlášeno 10:07) při dopravní nehodě osobního automobilu a dodávky, která se stala v ulici Osvobození v Českém Meziříčí. Jednotky provedly na vozech protipožární opatření a zasypaly uniklé provozní kapaliny. V místě události řídili hasiči kyvadlově dopravu. 

Odkazy do noveho okna

2 DN Štikov

2 DN Štikov 

Detailní náhled

1 DN Štikov (2)

1 DN Štikov (2) 

Detailní náhled

5 DN Meziříčí

5 DN Meziříčí 

Detailní náhled

4 DN Meziříčí (3)

4 DN Meziříčí (3) 

Detailní náhled

3 DN Meziříčí (2)

3 DN Meziříčí (2) 

Detailní náhled

2 DN Vrchoviny

2 DN Vrchoviny 

Detailní náhled

1 DN Vrchoviny (2)

1 DN Vrchoviny (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem