HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V pátek po poledni hořely na Frýdecko-Místecku dva stroje

Hned dvakrát museli vyjíždět hasiči v okrese Frýdek-Místek v pátek 27.6.2014 po poledni k požárům strojů či dopravních prostředků se škodou ve statisících korun. V Třinci-Horní Líštné hořela velká sekačka trávy s předběžně odhadovanou škodou 400 tisíc korun, v Bašce dieselová lokomotiva osobního vlaku, jedoucího do Ostravy, a to se škodou 100 tisíc korun. V obou případech může za oheň technická závada. Oba požáry se ale obešly bez zranění.
 
O požáru „kombajnu“ na trávu (šlo o univerzální lesnicko-zemědělský traktor) v třinecké části Horní Líštná se operační středisko hasičů dozvědělo čtvrt hodiny po pátečním poledni. Na místo vyjely dvě jednotky hasičů – jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Třinci a jednotka dobrovolných hasičů Třinec-Dolní Líštná. Oheň se jim podařilo uhasit během půlhodiny.
 
Požár dieselové lokomotivy byl nahlášen hasičům za půl hodiny po požáru v Třinci. Do Bašky vyjely čtyři jednotky hasičů – jednotka HZS MSK z Frýdku-Místku, dvě dobrovolné jednotky z Frýdku a Bašky a drážní hasiči (SŽDC). Z osobního vlaku bylo evakuováno 40 cestujících, kteří odjeli náhradním spojem. Hořelo v kabeláži motoru. Hasiči použili na uhašení během půlhodiny jak prášek, tak pěnu a nakonec i vodu.
Odkazy do noveho okna

pozarkombajnTrinec (FM)_mala

pozarkombajnTrinec (FM)_mala 

Detailní náhled

pozarkombajnTrinec2 (FM)_mala2

pozarkombajnTrinec2 (FM)_mala2 

Detailní náhled

pozarlokomotivaBaska (FM) (1)

pozarlokomotivaBaska (FM) (1) 

Detailní náhled

pozarlokomotivaBaska (FM) (2)

pozarlokomotivaBaska (FM) (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem