HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V neděli zasahovali hasiči u dvou vážných dopravních nehod na Hradecku

Jednotky spolu s dalšími složkami IZS zachraňovaly sraženou osobu na kole v Osicích a likvidovaly také následky nehody dvou automobilů u Sadové. Zde došlo ke zranění pěti osob, z toho jedna musela být z vozu vyproštěna. 

Osice – dopravní nehoda – 10. 6. 08:23

Do Osic na Hradecku mířila profesionální jednotka ze stanice Hradec Králové – Pražská. Došlo zde ke střetu osobního automobilu a osoby na kole. Na místě zasahovali také záchranáři spolu s vrtulníkem letecké záchranné služby. Zraněnou osobu transportoval vrtulník do nemocnice. Po došetření nehody policií zajistili hasiči úklid komunikace. K dopravní nehodě byl přivolán také psycholog hasičů, který poskytl zúčastněným první psychologickou pomoc.

Sadová – dopravní nehoda – 10. 6. 13:55

Hlavní silniční tah mezi Hradcem Králové a Hořicemi zablokovala odpoledne vážná dopravní nehoda dvou osobních automobilů. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská, ze stanice v Hořicích a také podnikoví hasiči z ČEPRO Cerekvice.

Při nehodě došlo ke zranění celkem pěti osob, z toho jedna osoba zůstala po nehodě ve voze zaklíněna a hasiči ji museli vyprostit. Jednu osobu transportoval do nemocnice vrtulník letecké záchranné služby, další převezly sanitky. Automobily byly po nehodě značně poškozeny, přičemž jeden skončil po nárazu mimo komunikaci v příkopu. Silnice musela být kvůli zásahu a vyšetřování na nezbytně nutnou dobu uzavřena. Po zadokumentování a došetření zajistili hasiči úklid komunikace a pomohli s naložením vozidel na odtah.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradekcého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Osice

DN Osice 

Detailní náhled

DN Sadová (1)

DN Sadová (1) 

Detailní náhled

DN Sadová (2)

DN Sadová (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem