HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Libušíně předávali vysvědčení hasiči

Prvňáčci z libušínské základní školy se svého vysvědčení na konci premiérového školního roku málem nedočkali. Vše naštěstí zachránili hasiči. 

Trezor, ve kterém byla vysvědčení přichystána, „nešel“ v úterý 30. června otevřít, a tak se třídní učitelka Mgr. Jana Adamová obrátila na hasiče. Ze stanice HZS Kladno vyrazila na pomoc trojice odborníků na nedobytné pokladny směny B ve složení nprap. Radek Kott, pprap. Radek Hons a nstržm. Marek Mudra, navíc posílená o kpt. Ing. Hanu Pinkasovou ze skupiny preventistů.

Otevřít sejf byla pro zkušené mistry svého řemesla úplná hračka a za pár minut začalo před školou předávání vysvědčení za přímé účasti hasičů. Kromě celoročního „atestu pravdy“ dostal každý žák i tašku s drobnými dárky, i když pro některé děti mohli hasiči do igelitky přidat i pár učebnic…

„Chtěla bych kladenským hasičům moc poděkovat, že k nám přijeli a připravili toto velmi neobvyklé rozdávání vysvědčení. Pro naše děti to byl určitě zážitek, který si v souvislosti s ukončením prvního školního roku budou dlouho pamatovat,“ uvedla magistra Adamová. Její slova potvrdil děkovný potlesk nejen od malých žáčků, ale i přítomných rodičů.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje
 

vytisknout  e-mailem