HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Kladně se uskutečnilo slavnostní předání výstupů Krajského standardizovaného projektu HZS Středočeského kraje

V pátek 27. listopadu 2015 dopoledne se na ředitelství Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje konala slavnost, na které vedení středočeského sboru převzalo výstupy Krajského standardizovaného projektu – zmodernizované Krajské operační a informační středisko (KOPIS). 

 

ŠPAČEK-IOP.png

Spolu s vedením HZS Středočeského kraje se slavnosti zúčastnilo i několik vzácných hostů, především generální ředitel HZS ČR brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba. Pozvání přijali také zástupci hlavních složek integrovaného záchranného systému a dalších zainteresovaných institucí.

 

Všechny hosty na úvod pozdravil ředitel HZS Středočeského kraje plk. Ing. Miloslav Svatoš, který jim ve stručnosti Krajský standardizovaný projekt představil. Pak se slova ujal vedoucí oddělení KOPIS plk. Mgr. Radek Zobina, který přítomné seznámil s hlavními etapami modernizace Krajského operačního a informačního střediska i s konkrétními úpravami celého řídícího centra. Součástí slavnostního dopoledne byla prohlídka zmodernizovaného pracoviště, které je mozkem i srdcem HZS Středočeského kraje.

„Chtěl bych při této příležitosti poděkovat všem, kteří se na modernizaci operačního střediska podíleli,“ uvedl na závěr ředitel Svatoš. „Za pomoc a metodické vedení při realizaci projektu patří zejména poděkování Ministerstvu pro místní rozvoj České republiky, Centru pro regionální rozvoj České republiky a našemu generálnímu ředitelství."


Více o projektech programu IS IZS:

http://www.hzscr.cz/clanek/jednotna-uroven-informacnich-systemu-operacniho-rizeni-a-modernizace-technologii-pro-prijem-tisnoveho-volani-zakladnich-slozek-integrovaneho-zachranneho-systemu-402999.aspx

http://is-izs.izscr.cz/

Více o Integrovaném operačním programu:

www.strukturalni-fondy.cz/iop

​www.kvalitazivota.eu

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem