HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Kamenici se školili pracovníci sociálních zařízení Středočeského kraje

Ve středu 16. září proběhla v areálu Školicího střediska a chemické laboratoře HZS Středočeského kraje v Kamenici v okrese Praha-východ instruktáž pro pracovníky sociálních zařízení zaměřená na správné používání individuálních ochranných prostředků. 

Na základě žádosti samotných pracovníků sociálních zařízení se uskutečnilo školení, které mělo za úkol vysvětlit a názorně ukázat, jak jednotlivé ochranné prostředky používat. S ohledem na současnou situaci byla instruktáž rozdělena do dvou skupin, přičemž dopoledne se podařilo proškolit 25 a odpoledne 16 zaměstnanců z různých zařízení Středočeského kraje.

Ideální počasí umožnilo uspořádat školení venku, takže byl dostatečný prostor k dodržení rozestupů a všech nutných hygienických opatření. Mnozí z proškolovaných si pořizovali fotografie a videa, protože hlavní částí programu byla praktická ukázka, ve které příslušníci školicího střediska názorně předváděli, jak se osobní ochranné prostředky správně používají.

V teoretické části se lektoři zaměřili nejen na vysvětlení podstaty dekontaminace, ale také na přijatá opatření proti šíření nemoci covid-19, která se uplatňují u Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje. Nechybělo ani seznámení s dostupnými prostředky na ochranu těla a s jejich rozdělením podle možností užití. V praktické části byli posluchači například poučeni, jak mají správně oblékat a vysvlékat jednorázový ochranný oděv, ať už s respirátorem a brýlemi nebo se štítem. Zároveň byli upozorněni na chyby, které se při používání ochranných prostředků dělají.

Přibližně hodinová instruktáž měla u pracovníků sociálních zařízení příznivý ohlas, neboť získali cenné rady a zkušenosti, které mohou využít ve svém zaměstnání.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem