HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Dolním Lánově hořela přípravna krmiva pro dobytek

Při události nebyl nikdo zraněn. Škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. 

Dolní Lánov – požár – 5. 9. 2018 22:22 hod.

Hlášení o požáru přípravny krmiva pro dobytek a zázemí pro ošetřovatele v areálu zemědělského družstva v obci Dolní Lánov obdrželo krajské operační a informační středisko 5. 9. 2018 ve 22:22 hod. přičemž hořet začalo asi o 10 minut dříve. Na místo události byli povoláni profesionální hasiči z Vrchlabí a Trutnova a dále také jednotky SDH Horní Lánov, Vrchlabí, Hostinné a Černý Důl - Čistá v Krkonoších.

Po příjezdu jednotek na místo požáru bylo zjištěno, že hoří stropní konstrukce objektu a plameny zasáhly také samotnou střešní konstrukci. Na místo události byla proto povolána i výšková technika, konkrétně automobilový žebřík. Na uhašení požáru byly nasazeny proudy vysokotlaké vody a hasební zásah probíhal za použití dýchací techniky. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Na místo události se dostavil vyšetřovatel hasičů, který zjistil, že požár vznikl v jedné z místností, kde byly zbytky sena. Na místě vyloučil, že by mohla požár způsobit technická závada. Jako pravděpodobná příčina se podle vyšetřovatele jeví úmyslné jednání nezjištěné osoby při manipulaci s otevřeným ohněm. Požárem byly zničeny stropní konstrukce, poškozena byla střecha objektu, elektrický ohradník a další vybavení. Přímá škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na částku asi 200 tisíc korun.  Díky zásahu hasičů se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi 700 tisíc korun.

Text: por. Libor Halouzka, DiS.
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

P Dolní Lánov (1)

P Dolní Lánov (1) 

Detailní náhled

P Dolní Lánov (2)

P Dolní Lánov (2) 

Detailní náhled

P Dolní Lánov (3)

P Dolní Lánov (3) 

Detailní náhled

P Dolní Lánov (4)

P Dolní Lánov (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem