HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Dobříši vzplála v noci na úterý chata

V noci na úterý 11. dubna ve 2.20 hodin byl na Krajské operační a informační středisko středočeských hasičů ohlášen požár chaty v rekreační oblasti poblíž rybníka Papež v Dobříši na Příbramsku. 

K události byli vysláni profesionální hasiči ze stanic v Dobříši a Příbrami, zároveň vyjely i jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Dobříš a Stará Huť. Celkem tak na místě zasahovaly čtyři jednotky s pěti cisternami. 

Přestože první jednotka dorazila k požáru po sedmi minutách od jeho ohlášení, zděná chata o rozměrech 5 x 5 metrů s dřevěným obložením už byla celá v plamenech, včetně vnitřního vybavení. Majiteli se podařilo objekt včas opustit, takže se událost obešla bez zranění. Pomocí dvou proudů C hasiči v dýchací technice požár za necelou půlhodinu lokalizovali.

Následně se jednotky zaměřily na rozebírání konstrukce chaty, vyhledávání skrytých ohnisek a jejich dohašování. Současně byl objekt odvětráván přetlakovou ventilací. Likvidaci požáru nahlásil velitel zásahu operačnímu středisku ve 4.35 hodin.

Přímé škody byly vyčísleny na 700 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru bylo nedbalostní jednání při používání otevřeného ohně k osvětlování – použití čajových svíček bez podložky.

por. Bc. Pavel Šušola
vyšetřovatel požárů
územní odbor Příbram

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem