HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Uvolněné kolo nákladního vozidla zasáhlo protijedoucí auto. Na místě pak bourala další vozidla

(26.1.2017) Profesionální hasiči likvidovali po čtrnácté hodině následky dopravních nehod na hlavním tahu mezi Uherským Hradištěm a Buchlovicemi. 

Při jízdě kamionu po hlavní komunikaci z Kunovic směrem na Buchlovice došlo k uvolnění jednoho z jeho kol. To narazilo do protijedoucího vozidla zn. Citroen a skončilo v příkopu pod úrovní komunikace. Před místem nehody začala zastavovat další vozidla. V jednom ze směrů zastavila ve vzdálenosti několika desítek metrů také dvě osobní vozidla a dodávka. Do stojících vozidel pak narazilo další osobní auto. Jeho řidič utrpěl při nárazu zranění, se kterými následně skončil v péči posádky zdravotnické služby. Ostatní účastníci obou nehod vyvázli bez zranění.

Jako první dorazili na místo v 14:01 hodin profesionální hasiči ze stanice Uherské Hradiště, kteří se právě vraceli z kondiční jízdy. V dalších minutách se k nim připojili i jejich kolegové ze stejné stanice, kteří byli na místo vysláni po oznámení události na tísňovou linku. Hasiči zabezpečili místa obou dopravních nehod, zajistili nezbytná protipožární opatření a likvidovali menší únik provozních kapalin. Po zadokumentování událostí policisty ještě uklidili vozovku od střepů a částí karosérií havarovaných vozidel. 

Autor: por. Bc. Libor Netopil, tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem