HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Únik chlóru z poškozené láhve zastavili až přivolaní hasiči

(14.12.2016) Taktické cvičení jednotek požární ochrany, zaměřené na postup při řešení mimořádné události s únikem nebezpečného chlóru, se uskutečnilo dnes dopoledne ve Slavičíně.  

V 9:36 hodin byl vyhlášen poplach profesionálním hasičům ze stanice Slavičín a jednotce dobrovolných hasičů města Slavičín. Vysláni byli k úniku nebezpečné látky z tlakové láhve na pracovišti Chlorovna-Slavičín.  

Po příjezdu k místu události se průzkumná skupina vybavila ochrannými prostředky, byla stanovena a vytyčena nebezpečná zóna a okamžitě vytvořena jistící skupina a dekontaminační pracoviště. Zasažené prostory byly prohledány s cílem vyloučit přítomnost osob, zasažených nebezpečnou látkou. Jakmile byla poškozená láhev utěsněna, prostory byly odvětrány přetlakovou ventilací a zasahující hasiči prošli speciální dekontaminací.

Cílem taktického cvičení bylo nejen prověřit akceschopnost a připravenost jednotek na daný typ události, ale také prohloubit součinnost a koordinaci s ostatními subjekty, které nakládají s nebezpečnými látkami.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem