HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

U požáru osobního vozu zasahovaly dvě jednotky hasičů. Aktualizace.

(7. 2. 2017) Dnes po půlnoci hořelo osobní auto a zateplení fasády rodinného domu v obci Kněžpole na Uherskohradišťsku. 

Požár osobního automobilu u rodinného domu v obci Kněžpole byl hasičům ohlášen v 00:11 hodin. Požární poplach byl vyhlášen jednotce profesionálních hasičů z požární stanice Uherské Hradiště a jednotce dobrovolných hasičů obce Kněžpole. K požáru vyjela jedna automobilová stříkačka a jeden dopravní automobil.

Průzkumem hasiči zjistili, že hoří osobní automobil Škoda a plameny se rozšířily na fasádu rodinného domu. Požár uhasili jedním vysokotlakým proudem vody. Do domu a na střechu rodinného domu se plameny nerozšířily. Hasiči zkontrolovali teplotu stavebních konstrukcí a hledali skrytá ohniska hoření. Hasební práce byly ukončeny v 01:07 hodin.

Na místo požáru se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů.

Vyšetřovatel hasičů zjistil, že majitel domu vysypal do plastové nádoby popel z krbových kamen. Nádoba začala hořet a požár se přenesl osobní automobil a rodinný dům. Plameny na rodinném domě poškodily fasádu domu a plastová okna. Osobní vozidlo, které stálo na dřevěných špalcích, majitel domu automobil rozebíral na náhradní díly.

Příčina požáru je nedbalostní jednání majitele domu při ukládání popela.

Výše škody způsobená požárem byla určena v předběžné výši 70 000 korun. Včasným zásahem byl uchráněn majetek v předběžné výši 1 500 000 korun.

Autor:  nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem