HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

U požáru haly s uskladněným senem zasahovalo 6 jednotek hasičů.

(13. 5. 2017) V noci, krátce po jedné hodině, bylo krajské operační středisko HZS Zlínského kraje informováno o požáru haly v areálu zemědělského družstva ve Zlobicích. Na místo okamžitě vyrazili hasiči ze stanice Kroměříž a povoláni byli i dobrovolní hasiči ze Zlobic, Kroměříže, Zborovic a Ratají. V rámci mezikrajské pomoci k události vyjela také jednotka dobrovolných hasičů z obce Kojetín (OLK). 

Jako první se na místo dostavili profesionální hasiči se dvěma cisternami. Už v době příjezdu byl požárem zasažen veškerý uskladněný materiál v hale o rozměru asi 20x15 metrů. V těsné blízkosti se nacházela další budova, ve které bylo ustájeno asi 200 ks dobytka. Hasiči okamžitě natáhli několik proudů a zabránili rozšíření požáru. Pomocí přetlakové ventilace se podařilo uchránit prostory ustájení i před škodlivými zplodinami hoření.

Ve 2:47 hodin ohlásil velitel zásahu celkovou likvidaci požáru v zasažené budově. Až do ranních hodin bylo zemědělskou technikou seno vyváženo na volné prostranství, kde bylo proléváno vodou, aby se zabránilo dalšímu rozhoření. Kvůli zabezpečení většího množství hasební vody byla zřízena i kyvadlová doprava cisternami z hydrantové sítě.

Na místo se dostavil také vyšetřovatel hasičů z Kroměříže, který nyní zjišťuje přesnou příčinu vzniku požáru. Prozatím pracuje se dvěma verzemi, a to úmysl nebo samovznícení. Způsobené škody jsou nadále předmětem vyšetřování, které bude pokračovat i v následujících dnech.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem