HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Týden začal sérií tří nehod

(20.2.2017) Jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovaly v ranních hodinách na místech dopravních nehod u Vizovic na Zlínsku, ve Vitonicích na Kroměřížsku a u Vlčnova na Uherskohradišťsku. 

Na místo první z hlášených dopravních nehod byli v 06:22 hodin vysláni dobrovolní hasiči z Vizovic. U výjezdu z Vizovic na Lhotsko došlo ke střetu dvou osobních vozidel. Nehoda se obešla bez zranění osob. Hasiči zabezpečili nezbytná protipožární opatření a zkontrolovali zda nedošlo k úniku provozních kapalin. Následně také uklidili komunikaci od střepů a částí karoserií.

Od 06:43 hodin zasahovali profesionální hasiči ze stanice Bystřice pod Hostýnem v obci Vitonice, kde došlo k nárazu osobního vozidla do stromu. Při nehodě byla zraněna jedna osoba. Ta skončila v péči posádky zdravotnické záchranné služby, která ji následně transportovala k dalšímu ošetření do nemocnice. Hasiči zajistili havarované vozidlo proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Velitel zásahu nechal na místo události povolat také posypový vůz,  který ošetřil zledovatělou vozovku. Protože na místě nehrozilo žádné další nebezpečí a odtah havarovaného vozidla zajistil jeho majitel, ukončila jednotka svůj zásah.

Na místo třetí dopravní nehody byli v 06:36 hodin vysláni profesionální hasiči ze stanice Uherský Brod. U obce Vlčnov došlo k nehodě dvou osobních vozidel a dodávky. Dvě z vozidel skončila po kolizi mimo komunikaci. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.  Hasiči zabezpečili místo nehody a zajistili vozidla proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Ještě před odjezdem z místa hasiči uklidili komunikaci.

Autor: por. Bc. Libor Netopil, tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

01 Vitonice

01 Vitonice 

Detailní náhled

02 Vitonice

02 Vitonice 

Detailní náhled

03 Vitonice

03 Vitonice 

Detailní náhled

04 Vlčnov

04 Vlčnov 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem