HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Třetí stupeň požárního poplachu byl vyhlášen při požáru pole v Černých Voděradech

Dne 1. srpna, krátce po půl jedenácté byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámen požár neposečeného pole v katastru obce Černé Voděrady.  

Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Říčany, kterou posílily jednotky SDH Kostelec nad Černými Lesy a Černé Voděrady. Vzhledem k  množícím se oznámení o rozsahu požáru byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu a místo, tak vyrazily další jednotky. Po příjezdu velitele čety na místo, bylo rozhodnuto o vyslání vrtulníku s bambi vakem a vyhlášení třetího stupně požárního poplachu, protože požár se vlivem silného větru rychle šířil a začínal ohrožovat i blízké domy. Hasičům a místním obyvatelům se podařilo požár naštěstí lokalizovat těsně u rodinných domů.

Po příletu vrtulníku bylo provedeno několik shozů a následné dohašení ohnisek pomocí několika C proudů a vysokotlaků. Pole bylo nakonec prolito pomocí hasicích lišt a oboráno. Celkem na místě zasahovala jedna profesionální a jedenáct dobrovolných jednotek. Požár zasáhl plochu zhruba 55 hektarů, škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na 2 miliony korun. Včasným zásahem se hasičům podařilo uchránit okolní pole v celkové částce 3,5 milionu. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování. 

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje
 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem