HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragický střet vlaku s osobním autem na Příbramsku

V pondělí 11. června pár minut po půl třetí odpoledne byla na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášena vážná nehoda na železničním přejezdu v obci Jince na Příbramsku, kde se podle oznamovatele střetl motorový vlak s osobním autem. 

Operační důstojník k události vyslal profesionální jednotky ze stanic HZS Hořovice a HZS Příbram. Zároveň byli o události vyrozuměni drážní hasiči, kteří na místo vyslali jednotku Hasičské záchranné služby Správy železniční dopravní cesty z Plzně.

Nehoda se stala v prostoru železničního přejezdu P551, který je na křížení silnice II/115 s tratí číslo 200 mezi Berounem a Pískem. Po střetu bylo osobní vozidlo odhozeno mimo koleje, kde skončilo převrácené koly vzhůru. Ve vlaku, který zůstal stát na kolejích dvě stě metrů od přejezdu, cestovalo asi 25 osob. Cestující i strojvedoucí vyvázli z kolize bez zranění. Provoz na jednokolejné trati byl zastaven a dráhy zajistily náhradní autobusovou dopravu.

Řidič osobního vozidla zůstal zaklíněn v kabině, odkud ho hasiči vyprostili pomocí hydraulického nářadí. Utrpěl však vážná zranění, kterým podle lékařky zdravotnické záchranné služby na místě podlehl. Přivolaný vrtulník tak odletěl z místa prázdný. Událost si převzali drážní hasiči a obě jednotky HZS Středočeského kraje se vrátily na své základny.

Příčinami nehody se zabývá policie ve spolupráci s Drážní inspekcí. Po dobu zásahu zálohovala stanici HZS Hořovice jednotka SDH obce Komárov.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem