HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragická hromadná nehoda u Mirošovic zablokovala D1 směrem do Brna

V neděli 18. prosince v 04.46 hodin byla na operační středisko středočeských hasičů nahlášena hromadná dopravní nehoda na dálnici D1 u Mirošovic poblíž kilometru 21,5 ve směru do Brna. 

Na místo byly vyslány tři jednotky hasičů - profesionální ze stanice Říčany a dále dobrovolní z Mnichovic a Senohrab. Příjezd všech zasahujících komplikovala silná ledovka.

Následně velitel zásahu potvrdil nehodu většího počtu různých druhů vozidel (přibližně 18) v úseku cca 300 metrů. V havarovaných automobilech cestovali především cizí státní příslušníci. Na místě se nacházelo celkem pět zraněných osob, u jedné z nich hasiči spolupracovali při resuscitaci. Na místo byl povolán také vrtulník letecké záchranné služby, vyprošťovací automobil a další jednotka z Benešova. Dále bylo prováděno protipožární opatření na vozidlech a na místo byl vyslán i evakuační autobus z mladoboleslavské stanice kvůli zajištění zázemí pro nezraněné účastníky nehody.

Hasiči informovali představitele Středočeského kraje a starostu obce Mirošovice a byla přijímána opatření pro zmírnění následků dopravní nehody. Na místo nehody byl povolán člen posttraumatického týmu HZS Středočeského kraje, protože lékař u resuscitované ženy konstatoval smrt.

Další výrazné komplikace způsobilo uzavření dálnice ve směru z Prahy do Brna. V součinnosti s PČR byly pomocí dopravních automobilů odváženy osoby z místa nehody. Dálnice zůstala do vyšetření nehody několik hodin uzavřena. Krátce po 11. hodině uvolnila policie v uvedeném směru jeden jízdní pruh a odtahové služby začaly odvážet havarované vozy.


STRAKONICKOU DÁLNICI BLOKOVAL HAVAROVANÝ KAMION

Prakticky ve stejnou dobu byla neprůjezdná i strakonická dálnice D4 u Voznice ve směru do Prahy. V 04.37 hodin byla jednotka HZS Dobříš povolána k havárii kamionu na 24. kilometru. Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že jde o převrácený kamion s nákladem vajec, který leží na boku přes oba jízdní pruhy. Lehce zraněný řidič byl v péči zdravotnické záchranné služby. Jednotka HZS udělala nezbytná protipožární opatření a zajistila vozidlo proti dalšímu možnému nebezpečí. Na vyproštění kamionu byla povolána specializovaná firma. Tříkilometrový úsek dálnice mezi křižovatkami Voznice a Kytín byl uzavřen až do 13 hodin.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem