HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Taktické cvičení hasičů v policejní škole v Holešově na Kroměřížsku

(14.09.2023) Neobvyklé odpoledne zdejších studentů. 

Ve čtvrtek se v 16 hodin sjeli v Holešově do areálu Vyšší policejní školy a Střední policejní školy MV čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů. Důvodem byl simulovaný požár v prostorách zdejšího internátu. Místní ubytovaní studenti tak měli možnost vyzkoušet si evakuaci budovy, ale také shlédnout práci hasičů v akci.

10.jpg
 

Námětem cvičení byl požár v kuchyňce v pátém patře výškové budovy, sloužící k ubytování studentů školy. Jeden ze studentů si požáru všiml a řekl o něm vychovateli. Ten zavolal na linku tísňového volání hasičů. Poté i s dalšími zaměstnanci školy zahájili evakuaci osob z budovy. Rychle se šířící požár však v jedné části patra uvěznil desítku studentů, kteří se tak bezpečně nemohli dostat ven na evakuační schodiště a zůstali uvězněni na svých pokojích. Pro zasahující hasiče byl nachystán i jeden student, který simuloval popálení a intoxikaci kouřem, neboť se podle scénáře snažil požár uhasit před příjezdem jednotek.

13.jpg
 

Cílem cvičení bylo seznámit jednotky s takovým typem zásahu, zdokonalit organizační a řídící činnosti a rozvíjet součinnost zasahujících jednotek, a to jak při evakuaci, tak i při hasebním zásahu.

Zasahující hasiči:
HS Holešov
HS Kroměříž
JSDHO Holešov
JSDHO Prusinovice

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

7.jpg
 

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem