HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Středočeští hasiči přispěli k úspěchu reprezentace na fotbalovém turnaji ve Španělsku

Výběr HZS České republiky se vrátil z Mallorky, kde ve dnech 5. – 9. května velice úspěšně reprezentoval na světovém turnaji v malé kopané hasičů, policistů a státních zaměstnanců. 

V jedenáctičlenném kádru bylo hned pět hráčů z řad příslušníků HZS Středočeského kraje - Michal Jon z ÚO Kutná Hora, Karel Teska a Josef Šperer z ÚO Příbram a Petr Bradáč a Dalibor Zeman z ÚO Kolín.

Turnaje, ve kterém nastupovali brankář a čtyři hráči v poli s možností střídání během hry, se zúčastnilo celkem 129 týmů z celého světa. Naše reprezentace hrála v nejsilněji obsazené věkové kategorii od 35 do 45 let, do které se přihlásilo téměř čtyřicet mužstev. Ta byla rozdělena do pěti kvalifikačních skupin, ze kterých se český tým probojoval do finálového pavouka z posledního postupového místa.

V osmifinále tak naši borci narazili na vítěze jiné kvalifikační skupiny, kterým byl silný tým Ukrajiny. Hráči s českou vlaječkou na dresech se však nezalekli tvrdého soupeře a po výborném výkonu a výhře 2:1 postoupili do čtvrtfinále. Tam je však čekali fotbalisté Moldávie, kteří potvrdili roli favorita a zvítězili nad našimi 4:0. Prohra ale nemusí naše reprezentanty mrzet, neboť podlehli pozdějšímu vítězi celého turnaje.

Postup mezi osm nejlepších mužstev světa je však skvělou vizitkou HZS České republiky a celému týmu patří poděkování za vzornou reprezentaci, ke které přispěli i středočeští hasiči.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem