HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Soutěžní den IZS v Otrokovicích

(15.09.2023) 13 družstev žáků absolvovalo 15 stanovišť. 

V pátek 15. září 2023 se uskutečnil v rekreačním areálu Štěrkoviště v Otrokovicích další ročník Soutěžního dne IZS, neboli pohybově vědomostní soutěže v bezpečnostně branných problematikách. Akce je určena pro žáky 8. tříd základních škol.

Soutěž pořádá Dům dětí a mládeže Sluníčko Otrokovice a podíleli se na ní kromě profesionálních a dobrovolných hasičů i Police České republiky, Městská policie Zlín a Otrokovice, Celní správa, Armáda České republiky, BESIP, Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje a Střední a vyšší zdravotnická škola ve Zlíně.

8.jpg
 

Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje připravil pro žáky tři stanoviště. Další pak zajistila jednotka SDH Otrokovice. Kromě teoretických otázek z oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva se tak mohli soutěžící projet na člunu či si vyzkoušet práci ve výškách. Pozdravit soutěžící přijel i krajský ředitel HZS Zlínského kraje plk. Ing. Vít Rušar.

13.jpg
 

S nástrahami všech stanovišť se nakonec nejlépe poprali žáci osmého ročníku Základní školy Halenkovice, kteří si kromě spousty cen odvezli i putovní pohár, který je symbolem celé soutěže. Ten jim předala přímo starostka města, paní Bc. Hana Večerková. Připomněla, že konkrétně Otrokovice patří mezi letos těžce zkoušené místo, neboť před nedávnem zde byl jeden z největších požárů v historii, v květnu byla velká část města zasažena pro změnu bleskovými povodněmi. Přípravu na podobné situace tak není radno podceňovat.

2.jpg
 

Podnětem pro uspořádání takové soutěže byly jiné kraje, kde obdobné akce pořádají, a to převážně pod názvem „Mladý záchranář“. Ve Zlínském kraji se poprvé Soutěžní den IZS uskutečnil v roce 2016, a to v Popovicích. Nyní již třetím rokem se soutěž koná právě v Otrokovicích.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem