HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Soutěže Hradecký Combat Challenge se zúčastnili i hasiči ze Zlínského kraje.

Skvělých výsledků dosáhli příslušníci HZS Zlínského kraje v sobotu 26.8.2023 na soutěži Hradecký Combat Challenge. Soutěž je modifikací na soutěž FCC (Firefighter Combat Challenge) a pořádala se na netradičním místě a na netradičním závodním povrchu – písku a kamení. Z toho důvodu byla také modifikována pravidla a trať byla postavena pro současný postup dvou závodníků. 

Každý startující absolvoval závod v zásahové výstroji včetně aktivního dýchacího přístroje. V průběhu trati postupně vystoupal do 3. NP věže po schodech s hadicí o hmotnosti asi 19kg, poté proběhlo vytažení hadice o hmotnosti 19kg na podestu věže a následoval sestup. Pod věží závodník provedl 20 úderů do hammerboxu a následně (zde byla největší změna, jelikož povrch nedovoloval použití standardního keiser boxu) proběhl slalom mezi kužely, roztáhnul zavodněné hadice, a po proběhnutí „lítačkami“ sestříknut terč. Následně závodníka čekala 32 metrů dlouhá závodní rovinka s transportem 80kg figuríny do cíle.

Soutěže se zúčastnili tři příslušníci HZS Zlínského kraje: Jan Haderka (9. místo) a Šulák Radim (18. místo) v kategorii do 40 let, a v kategorii nad 40 let se povedl skvělý výsledek Jiřímu Dolanovi a umístil se na 3. místě.

Článek k závodu:  https://www.hzscr.cz/clanek/hradecky-combat-challenge-mel-premieru-u-pisaku-marokanka.aspx

Fotogalerie:  https://eu.zonerama.com/HZSKHK/Album/10276694

Autor: npor. Ing. Jan Haderka, velitel HS Holešov, HZS Zlínského kraje
 

vytisknout  e-mailem