HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Rozsáhlý požár zachvátil seník v Nedakonicích na Uherskohradišťsku a byl vyhlášen druhý stupeň poplachu. Aktualizace 14.9.2018

(12.9.2018) Profesionální hasiči ze stanice Uherské Hradiště a Zlín a šest jednotek dobrovolných hasičů z okolí mělo krátce před desátou hodinou večerní vyhlášený poplach. Operační důstojník jednotky s několika cisternami vyslal k hlášenému požáru v objektu zemědělského družstva v Nedakonicích. 

Podle prvotních informací se jednalo o požár budovy s dřevěnou střechou, ve které byla uskladněna sláma a hrozilo zřícení tohoto objektu. V těsné blízkosti se nacházela telata. Vyděšená zvířata do bezpečí zahnal pracovník družstva a první jednotky hasičů, které na místo přijely. Žádné zvíře nebylo zraněno.

Po příjezdu první jednotky místních hasičů z Nedakonic byla událost potvrzena a s ohledem na rozsah byly okamžitě povolány posilové jednotky. Během řešení události tak na místě zasahovali profesionální hasiči z Uherského Hradiště a Zlína a dobrovolné jednotky z Polešovic, Kostelan nad Moravou, Nedakonic, Kunovic, Boršic a Uherského Ostrohu.

Jednotky nasadily dva proudy a již deset minut před půl jedenáctou velitel zásahu vyhlásil lokalizaci. Hasiči tak měli požár pod kontrolou a nedocházelo k jeho dalšímu šíření. Následně byla použita technika družstva k vyskladnění slámy. Hasiči postupně slámu vyváželi ven ze zasaženého objektu, prolévali ji vodou a  dohašovali skrytá ohniska.

Poté byla postupně na místě provedena redukce techniky a jednotky se začaly vracet zpět na své stanice.

K události byl povolán i vyšetřovatel hasičů z Uherského Hradiště, který nyní šetří příčinu vzniku požáru.

Aktualizace 14.9.2018

Vyšetřovatel příčin požárů společně se státními policisty šetří příčinu vzniku požáru. Škodu vyčíslil na půl miliónu korun a díky rychlému zásahu hasičů se výše uchráněných hodnot vyšplhala na pět miliónů korun

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

JSDH Nedakonice1

JSDH Nedakonice1 

Detailní náhled

JSDH Nedakonice2

JSDH Nedakonice2 

Detailní náhled

JSDH Nedakonice3

JSDH Nedakonice3 

Detailní náhled

JSDH Nedakonice4

JSDH Nedakonice4 

Detailní náhled

JSDH Nedakonice5

JSDH Nedakonice5 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem