HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Říčanští hasiči vyprošťovali obsluhu z převráceného nakladače

Ve středu 28. srpna asi deset minut po půl čtvrté odpoledne přijala tísňová linka HZS Středočeského kraje informaci o převrácení hydraulického nakladače v areálu sběrného dvora v sousedství vlakového nádraží ve Strančicích v okrese Praha-východ. 

K nevšednímu zásahu operační důstojník vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice Říčany s cisternou, rychlým zásahovým automobilem a velitelským vozidlem. Kvůli případnému nadzvednutí těžkého stroje si nechal velitel zásahu přivolat i velký vyprošťovací automobil z benešovské stanice.

Jak se po příjezdu k události ukázalo, hydraulický nakladač se při manipulaci s materiálem převrátil tak nešťastně, že se bočním oknem kabiny „napíchl“ na menší elektrickou stavební míchačku na beton. Muž, který nakladač obsluhoval, sice viditelně zraněný nebyl, ale zůstal namáčknutý v kabině a nemohl se z pasti dostat ven. Z poškozené nádrže převráceného stroje navíc unikala motorová nafta.

V mimořádně stísněném prostoru bylo vyprošťování velice komplikované. Hasiči nakonec pomocí dvou sad hydraulického vyprošťovacího zařízení utrhli sedačku a muže po sedmnácti minutách vysvobodili. Jeho následné vyšetření zajistila posádka zdravotnické záchranné služby. Unikající nafta byla jímána do záchytných nádob.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem