HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

První sníh přidělal práci hasičům

Ve Středočeském kraji první sníh, kterým paní Zima ohlásila svůj příchod, přidělal spoustu práce hasičům. Během dvou víkendových dnů vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči ke 242 případům, průměrně však denně vyjíždíme ke 40 případům. 

Nejvíce nás bylo potřeba na komunikacích, kde se řidiči setkávali s padlými, nalomenými či nakloněnými stromy nad vozovkou. Dostávali jsme auta ze silničních příkopů, pomáhali jsme kamionům vyjet obtížně sjízdné úseky. Padající sníh komplikoval život především lidem na Rakovnicku, Kladensku, Benešovsku a Praze-západ. Technickou pomoc jsme poskytovali ve 190 případech. Pomáhali jsme také drážním hasičům s popadanými stromy na železničních tratí.

Stav silnic ovlivňoval i množství dopravních nehod – pomáhali jsme s jejich likvidací ve 40 případech. Počet požárů v kraji dosáhl „jen“ čísla 6, kdy největší požár jsme likvidovali na Mladoboleslavsku, kde v obci Kosmonosy hořela střecha nedávno zkolaudovaného rodinného domku. Škoda dosáhla 2,5 milionu korun a příčinou byla závada na komínovém tělese.

nprap. Lenka Kostková
tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Technicka_pomoc

Technicka_pomoc 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem