HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

První pomoc pro všechny opět za účasti kladenských hasičů

Už třináctý ročník akce s názvem „První pomoc pro všechny“ se konal ve čtvrtek 16. června 2016 na náměstí Starosty Pavla v Kladně.  

Hlavním organizátorem je Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Kladno a tradičně se na této akci setkávají i další složky IZS. Kromě středočeských profesionálních hasičů se na prostranství před kladenskou radnicí letos objevila stanoviště Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje s velkým sanitním vozem a také Městské policie Kladno, která připravila i dynamické ukázky zadržení pachatele násilné trestné činnosti.

foto.jpg

Cílem této akce je primárně pomoci dětem osvojit si dovednosti v poskytování první pomoci, které se mohou výborně hodit právě v čase nastávajících prázdnin. Několik set žáků a studentů ze základních a středních škol i učilišť z Kladna a okolí si tak procvičovalo hlavně ošetřování různých drobných úrazů. Velká pozornost byla ve stanech zdravotní školy věnována také nácviku základů resuscitace, což je podle zdravotnických záchranářů jedna z nejdůležitějších znalostí pro záchranu lidských životů.

V letních měsících se dětem určitě můžou hodit i zásady rozdělávání ohňů v přírodě, stejně jako třeba správný postup při záchraně tonoucího nebo určování obsahu evakuačního zavazadla. I to je čekalo ve stanu prevence rizik HZS Středočeského kraje, kde pro ně bylo připraveno mnoho kvízů a soutěží o drobné ceny. Neustálý hrozen zvědavců byl také kolem vozidla hasičů lezecké skupiny, kde děti sice nejvíc zajímal plyšový slon, ale mohly si prohlédnout i potěžkat speciální horolezecké vybavení pro záchranu osob i zvířat - ať už ze skal, stromů a střech, nebo ze studní, šachet či různých prohlubní.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem