HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Profesionální hasiči dostali externí defibrilátor

(06.04.2023) Další krok k záchraně životů. 

Ve čtvrtek 6. dubna se uskutečnilo v Luhačovicích slavnostní předání automatizovaného externího defibrilátoru LIFEPAK 1000, který z rukou starosty města Mariana Ležáka převzali profesionální hasiči ze stanice Luhačovice v zastoupení ředitele Územního odboru Zlín Pavla Koňaříka a velitele stanice Michala Kubely. Přístroj bude umístěn na výjezdové technice hasičské stanice v Luhačovicích.

2.jpeg

Díky tomuto daru tak může být, po nezbytném zaškolení ze strany lektorů Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje, další jednotka hasičů HZS Zlínského kraje zařazena do tzv. systému First Responder IZS. V případě, že dojde ve městě Luhačovice či jeho okolí u osoby k náhlé zástavě oběhu, tak může být tato jednotka povolána na místo, aby co nejdříve došlo k zahájení život zachraňujících úkonů ještě před příjezdem posádek ZZS. Profesionální hasiči vyjíždějí k zásahům nejpozději do 2 minut od vyhlášení poplachu, což v kombinaci s jejich kvalitní odbornou přípravou v oblasti kardiopulmonální resuscitace a nyní právě i nově pořízeným přístrojem AED, významně zvyšuje šance na přežití takto postižených osob.

6.jpeg
 

Děkujeme městu Luhačovice za aktivní přístup v oblasti bezpečnosti jeho obyvatel a návštěvníků, kteří přijíždějí do tohoto významného lázeňského města v našem kraji.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem