HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Příbramští hasiči cvičili na Slapech

Od 29. do 31. května probíhal ve spolupráci s Vodní záchrannou službou Slapy výcvik profesionálních hasičů na vodní nádrži v areálu rekreačního střediska U Candáta. 

Výcviku se zúčastnily všechny směny z hasičských stanic Příbram, Dobříš a Sedlčany. Celkem 65 hasičů si pod odborným dohledem vodních záchranářů procvičilo záchranu tonoucí osoby ze břehu pomocí záchranného házecího pytlíku s plovoucím lanem i osobním zásahem zachránce. Vyzkoušeli si také záchranu pomocí speciálních záchranných saní nebo padlleboardu.

Program zahrnoval i záchranu osob za pomocí lodí, které mají ve výbavě jednotlivé hasičské stanice i vodní záchranná služba. Součástí výcviku byla také instalace dvou typů norných stěn, které se pokládají na hladinu vody při únicích nebezpečných látek.

Výcviku se zúčastnili rovněž členové potápěčské skupiny z Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy. Ti na místě prezentovali svoji činnost a techniku, dále s nimi byla konzultována vzájemná spolupráce při zásazích na vodě.

npor. Ing. Radek Dopirák
velitel stanice Dobříš
ÚO  Příbram

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem