HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru lokomotivy nedošlo k zranění cestujících

Dnes odpoledne asistovali hasiči u požáru lokomotivy ve Valašské Polance v okresu Vsetín. 

Dne 26. 6. 2015 v 16:03 hodin obdrželo operační středisko hasičů ve Zlíně zprávu o požáru lokomotivy ve stanici Valašské Polanka. Požární poplach byl vyhlášen jednotce profesionálních hasičů ze Vsetína, jednotce dobrovolných hasičů z Valašské Polanky a jednotce podnikových hasičů Správy železniční dopravní cesty z Přerova.
 
Hasiči při příjezdu na nádraží ve Valašské Polance zjistili, že se jednalo o bezplamenné hoření elektrické vlakové soupravy. Otevřeli tak pouze otvory pro odvětrání vnitřních prostor vlaku a vyčkali příjezdu jednotky drážních hasičů.
 
K požáru jednoho z elektrických motorů na podvozku došlo během jízdy vlakové soupravy. Strojvedoucí dal proto ve stanici Valašská Polanka cestujícím pokyn k opuštění vlaku, který pak odstavil na vedlejší kolej. Protože ani on nezpozoroval plamenné hoření, neprováděl žádné hasební práce. Nikdo z cestujících se nenadýchal zplodin hoření.
 
Na místo požáru se dostavil vyšetřovatel hasičů a vyšetřovatelé drážní inspekce. Vyšetřovatelé společným šetřením zjistili, že došlo k žhnutí na elektrickém vedení prvního trakčního motoru na podvozku vlaku. Po ukončení šetření vlaková souprava odjela do železničního depa.
 
Požárem došlo ke škodě v předběžné výši 80 000 korun.
 
Během zásahu nedošlo k poškození techniky ani ke zranění zasahujících hasičů.
 

Autor: nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem