HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru kuchyňské linky zraněna jedna osoba. Aktualizace

Tři jednotky hasičů vyjely k rannímu požáru bytové jednotky ve Vsetíně.  

Požár v bytové jednotce čtyřpodlažního panelového domu na ulici Bratří Hlaviců ve Vsetíně byl na tísňovou linku krajských hasičů oznámen v 06:31 hodin. Na místo události byly vyslány čtyři cisternové vozy a automobilní plošina jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů ze Vsetína a Jablůnky.
 
Jako první dorazili na místo vsetínští profesionálové. Jak ukázal provedený průzkum místa zásahu, jednalo se o požár kuchyňské linky bytu v druhém patře. V době, kdy k požáru došlo, se v bytové jednotce nacházel mladší chlapec. I když se z bytu dostal rychle ven, došlo k jeho intoxikaci zplodinami hoření. Hasiči mu proto poskytli první předlékařskou pomoc a po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby ho předali k dalšímu ošetření. Zraněný chlapec nakonec skončil v nemocnici.
 
Hasiči zvládli požár zlikvidovat do několika minut. Po dohašení ložisek hoření v kuchyňské lince ještě hasiči celý prostor zkontrolovali termokamerou. 
 
Příčinu vzniku požáru a výši způsobené škody bude v průběhu dopoledních hodin zjišťovat povolaný vyšetřovatel hasičů.
 
13:35 hodin
Požár způsobil škodu ve výši 220.000,- Kč. Zásahem hasičů byl uchráněn další majetek v hodnotě jednoho milionu korun. Za vznikem požáru stála podle výsledků vyšetřování nedbalost při vaření.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
           tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem