HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru bytu v Srbech na Kladensku hasiči zachránili pět osob

V pátek 22. prosince krátce po půl desáté přijal operátor tísňové linky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o požáru v bytovém domě v obci Srby na Kladensku. 

K události vyjeli profesionální hasiči ze stanic Kladno a Stochov a také jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Lhota a Lány. Už během jízdy k zásahu volalo na tísňovou linku více oznamovatelů, kteří uvedli, že dům je plný kouře a oni se nemohou dostat z prvního patra dolů a následně ven.

Hasiči se po příjezdu na místo prvotně zaměřili na záchranu lidí z horního patra, kdy za pomoci nastavovacího žebříku byla provedena jejich evakuace. Současně s ní byl prováděn hasební zásah pomocí dvou útočných C proudů a vysokotlaku. Požár se hasičům podařilo poměrně rychle lokalizovat, poté následovalo dohašování skrytých ohnisek a odvětrání celé budovy pomocí přetlakové ventilace. Zdravotnická záchranná služba na místě prohlédla evakuované lidi, přičemž dle vyjádření lékaře nebyl nutný jejich transport do nemocnice.

Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na dva miliony korun, uchráněné hodnoty vyčíslil vyšetřovatel na jeden a půl milionu. Příčinou vzniku požáru byla hra dětí s otevřeným ohněm. 

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem