HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při nehodě tří vozidel čtyři zranění. Zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby.

(15.3.2016) Nehoda zastavila provoz na hlavním tahu u Zlechova na Uherskohradišťsku. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů.  

Po čtrnácté hodině došlo na hlavním silničním tahu komunikace E50 z Uherského Hradiště směrem na Brno, na obchvatu obce Zlechov, k vážné dopravní nehodě tří osobních vozidel.

Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů stanice Uherské Hradiště a současně i jednotka dobrovolných hasičů z blízkých Buchlovic. Obě jednotky dorazily na místo prakticky současně. Spolu s hasiči byli na místě i záchranáři a policisti.

Na místě nehody se nacházely celkem čtyři zraněné osoby. Řidička osobního vozidla zn. Fiat byla zraněna těžce a řidič vozidla zn. Mercedes lehce. Nejvážnější zranění utrpěl řidič vozidla zn. Honda, který zůstal po střetu ve vraku zaklíněn. Ve spolupráci se záchranáři ho hasiči ze zdemolovaného vozu vyprostili za použití hydraulického vyprošťovacího zařízení. Vzhledem k závažnosti jeho stavu byl na místo povolán vrtulník letecké záchranné služby. Zraněn byl také jeho spolujezdec.

Současně se záchrannými pracemi zajistili hasiči místo nehody a následně i havarovaná vozidla proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin.

Po patnácté hodině byla z místa zásahu odeslána jednotka dobrovolných hasičů a následně i jedna posádka profesionálních hasičů. Druhá posádka zůstala na místě do ukončení vyšetřování nehody policisty.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla komunikace zcela uzavřena. Od 15:53 hodin byl provoz na komunikaci kyvadlově obnoven.

Autor: por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem