HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při nehodě dvou vozidel sražena i žena přecházející komunikaci.

(9.10.2015) Jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic zasahovala od 13:58 hodin na místě dopravní nehody v Napajedlech.  

K hlášené dopravní nehodě osobního vozidla s chodcem byli v 13:53 hodin vysláni profesionální hasiči ze stanice Otrokovice. K události došlo u křižovatky v průmyslové části města Napajedla.
 
Jak po příjezdu na místo zjistil velitel zásahu, osobní vozidlo zn. Kia zastavilo před přechodem pro chodce, aby dalo přednost ženě přecházející komunikaci. V okamžiku, kdy se chodkyně nacházela před vozidlem, narazilo do něj další osobní vozidlo. Nárazem se vozidlo Kia posunulo a srazilo přecházející ženu. Ta zůstala ležet zraněná na komunikaci. Na pomoc jí okamžitě přispěchala jedna ze svědkyň nehody, shodou okolností zdravotní sestra, která jí okamžitě začala poskytovat první pomoc. Následně se k ní připojili i profesionální hasiči, kteří ženu stabilizovali a poskytli jí další předlékařskou pomoc. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby byla zraněná chodkyně předána do dalšího ošetření. Současně s poskytováním pomoci zraněné hasiči také zajistili místo nehody.
 
V okamžiku nehody cestovali ve vozidle zn. Kia muž se ženou a malým dítětem. Muž a žena vyvázli z nehody bez zranění, žádné patrné poranění nebylo zjištěno ani u dítěte. To bylo ale následně z preventivních důvodů převezeno k další kontrole do nemocnice. Ještě než bylo dítě z místa odvezeno dostalo od hasičů jejich plyšového maskota dráčka Záchranáčka. Řidič vozidla, který narazil do vozu dávajícího přednost chodci byl nezraněn. 
 
Po zadokumentování nehody policisty dokončili hasiči nezbytné likvidační a úklidové práce.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
            tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem