HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Převrácený kamion s kládami zablokoval plzeňskou dálnici u Berouna

Ve středu 5. dubna krátce po desáté hodině přijala tísňová linka HZS Středočeského kraje od řidiče projíždějícího po dálnici D5 informaci o dopravní nehodě nákladního vozidla poblíž 16. kilometru ve směru z Prahy do Plzně. 

Operační důstojník k události vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice Beroun s rychlým zásahovým automobilem, cisternovou automobilovou stříkačkou a vyprošťovacím vozidlem.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že v kabině havarovaného vozidla je zaklíněn zraněný řidič, kterého museli vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Následně ho předali do péče zdravotnické záchranné služby, která pacienta převezla do nedaleké berounské nemocnice.

Hasiči zároveň zamezili úniku provozních kapalin a pak začali s odklízením klád z části komunikace, čímž se jim podařilo uvolnit alespoň jeden jízdní pruh. Dálnice tak byla ve směru do Plzně neprůjezdná asi třicet minut a policie odkláněla dopravu po staré silnici přes město. Příčinu nehody vyšetřuje dopravní policie.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem