HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pražské velitelské automobily Toyota Hilux

Dvě velitelské Toyoty Hilux v zářivě červeném odstínu RAL 3024 pořídil Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy. Cena každého z nich přesáhla o několik tisíc dva miliony korun včetně DPH. Přestavby těchto vozidel zhotovila firma Auto Eder s.r.o. z Karlovy Varů, která se na autorizované přestavby pro Integrovaný záchranný systém specializuje.

Podvozek

Automobil s pohonem všech kol je postaven na podvozku Toyota Hilux Double Cab, 2.8 D-4D. Poháněn je řadovým přeplňovaným naftovým motorem o výkonu 150 kW s manuálně řazenou šestistupňovou převodovkou.

O dobíjení a konzervaci akumulátorů se stará inteligentní dobíjecí zařízení připojitelné na 230V pomocí zásuvky Rettbox na levém boku vozu.

Pro spojení slouží analogová vozidlová radiostanice a digitální vozidlový terminál. Velitel má k dispozici tablet. Prostor před vozidlem hlídá kamera umístěna za čelním sklem.

Toyota je pětimístná, druhá řada sedadel je mimo jiné určena pro tři evakuované osoby při plnění úkolů na úseku ochrany obyvatelstva.

Světelné výstražné zařízení je v modročervené kombinaci s červenou i modrou barvou na obou stranách vozu. V přední části je uchycen elektrický lanový naviják s jištěním proti přetížení

Nástavba

Účelová nástavba tvoří samostatný celek a je umístěna přímo na rámu podvozku. Součástí valníkové nástavby je Hardtop s výklopy. Bezprostřední okolí automobilu osvětlují LED světla na obou bocích.

Prostor pro uložení požárního příslušenství v zadní části je vybaven uzamykatelnými horizontálně dělenými dveřmi, které se otevírají nahoru a dolů. Horní část je vybavena dvěma plynovými vzpěrami a není prosklena. Spodní část umožňuje otevření do vodorovné polohy s aretací.

Ve výbavě nechybí lékárnička velikosti II v batohu, pákové kleště, páčidlo, hasicí přístroj ani reflexní vesty. V Toyotě najdeme i dvojici ručních svítilen v dobíjecích úchytech, ruční vyprošťovací nástroj, termofolie i vytyčovací pásku.

Rozměry vozu

Toyota je dlouhá 5 330 mm, široká 1 855 mm a vysoká 1 890 mm. Rozvor náprav je 3 085 mm, nájezdový úhel vpředu 29 ° a vzadu 26 °. Vůz dokáže brodit klidnou vodou až do hloubky 700 mm.

fondy.jpg

Odkazy do noveho okna

w9mwzjekx0.1400

w9mwzjekx0.1400 

Detailní náhled

lh3b0ozo4f.1400

lh3b0ozo4f.1400 

Detailní náhled

aucosls4a8.1400

aucosls4a8.1400 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem