HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár zdevastoval přední část kamionu. Aktualizace.

(10.9.2015) Jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovaly okolo patnácté hodiny na místě požáru nákladního vozidla u Bánova na Uherskobrodsku. 

V 14:50 hodin přijal operátor tísňové linky krajských hasičů ve Zlíně oznámení o požáru nákladního vozidla převážejícího papír. K požáru došlo na hlavním silničním tahu ze Slovenska směrem na Uherský Brod v místě křižovatky na obce Bánov a Suchá Loz.
 
Jako první dorazili na místo dobrovolní hasiči z obce Bánov, které v několika minutách posílily dvě cisterny profesionálních hasičů ze stanice Uherský Brod. Plameny zasáhly část motorového prostoru, podvozku a interiér kabiny vozidla. S nasazením dvou proudů se podařilo hasičům dostat požár rychle pod svou kontrolu a následně ho zcela zlikvidovat. K rozšíření požáru na náklad vozidla, kterým byla papírová drť, tak už nedošlo.
 
Požár vznikl za jízdy vozidla. Poté co řidič zaregistroval kouř vycházející z motorového prostoru zastavil vozidlo a spolu s dalšími svědky se pokoušel o hasební zásah za použití ručních hasicích přístrojů. Vzhledem ke špatné přístupnosti místa hoření a rychlému rozvoji požáru nebyl jejich zásah účinný a plameny se rozšířily i do kabiny tahače. Pak už zasáhli přivolaní hasiči.
 
Hasební zásah jednotek hasičů si vynutil zastavení provozu na hlavní komunikaci. Po šestnácté hodině byl zásah hasičů ukončen a jednotky se postupně vrátily na své stanice.
 
Přesnou příčinu vzniku požáru a výši způsobené škody zjišťuje vyšetřovatel hasičů.
 
Aktualizace 18:00 hodin
Požár, který zapříčinila technická závada motoru, způsobil škodu ve výši asi 600.000,- Kč. Hasiči uchránili další majetek v hodnotě 1 000.000,- Kč.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
            tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem