HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár zasáhl přístřešek s osobním autem i podkroví rodinného domu

Hronov, Velký Dřevíč – požár – 18. 1.  06:23

Jednotkám požární ochrany se rozezněl poplach ve čtvrtek ráno po 6. hodině, kdy operační středisko hasičů přijalo hlášení o požáru přístřešku rodinného domu v části Velký Dřevíč.

Při příjezdu hasičů na místo události byl už v plném rozsahu zasažen přístřešek se zaparkovaným osobním vozidlem a oheň se rozšířil také na podkroví rodinného domu. Na likvidaci požáru nasadily jednotky tři vodní proudy a zasahovaly v dýchací technice. Zároveň se prováděl průzkum podkroví, odkud vynesli hasiči tlakovou lahev. Před 7:30 hod. byl požár lokalizován a hasiči dále pracovali na rozebírání konstrukcí a dohašovali jednotlivá ohniska. Většina jednotek ukončila činnost po 9. hodině ráno. Na místě zůstala místní jednotka dobrovolných hasičů, která bude zajišťovat dozor nad požářištěm až do podvečerních hodin. Při události nebyl nikdo zraněn.

Škoda je předběžně stanovena na 2 miliony korun, hodnoty představující asi 4 miliony korun se podařilo uchránit. Proč začalo hořet, to je předmětem dalšího zkoumání vyšetřovatelů.

Při požáru zasahovali profesionální hasiči ze stanice Velké Poříčí a JSDH Hronov a Police nad Metují.

FOTOGALERIE

Martina Götzová, tiskový mluvčí
FOTO: HZS HKK / Michal Fanta

vytisknout  e-mailem