HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár výrobní linky v průmyslové hale se díky rychlému zásahu hasičů nerozšířil

(11. 4. 2017) Dne 10.4.2017 ve 21:47 hodin byl vyhlášen požární poplach jednotce profesionálních hasičů z Uherského Brodu a jednotkám dobrovolných hasičů z Nivnice, Vlčnova a Uherského Brodu. Postupně tak vyjelo celkem 5 cisteren k hlášenému požáru výrobní linky v průmyslové hale v Uherském Brodě na ulici Vazová. 

Po příjezdu jednotek byl proveden prvotní průzkum, po kterém velitel zásahu potvrdil požár vzduchotechniky a výrobního stroje. Postupně byly nataženy dva proudy C se smáčedlem, díky čemuž se velmi rychle podařilo dostat požár pod kontrolu. Lokalizace byla ohlášena ve 22:13 hodin. Následně hasiči pomocí přetlakové ventilace odvětrali zasažené prostory a termokamerou zkontrolovali případná další skrytá ohniska. Celková likvidace byla hlášena velitelem ve 22:50 hodin.

Na místo byl povolán také vyšetřovatel hasičů z Uherského Hradiště, který nyní zjišťuje přesnou příčinu vzniku události. Celková škoda je předmětem vyšetřování. Jenom díky rychlému zásahu všech jednotek se však podařilo uchránit nemalé hodnoty celé výrobní haly.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem