HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v hale způsobil vysokou škodu

6.1.2024 Hradec Králové

Požár haly ve Vážní ulici v Hradci Králové byl na operační středisko krajských hasičů ohlášen dnes ráno krátce před pátou hodinou. Na místo vyrazili profesionální hasiči z obou královéhradeckých stanic a postupně i další jednotky z druhého stupně požárního poplachu.

Hasiči provedli vstup do haly a zahájili průzkum v objektu. Kvůli nulové viditelnosti bylo značně složité se v neznámém prostoru zorientovat, nicméně po několika minutách bylo pomocí termokamer nalezeno ohnisko požáru a pomocí dvou vodních proudů započala jeho likvidace. Další průzkumná skupina prováděla kontrolu střechy pomocí výškové techniky. Pro efektivnější odvod tepla a kouře byly ve střeše částečně demontovány světlíky, kterými mohl toxické zplodiny hoření odcházet mimo objekt a usnadnit tak samotný hasební zásah. Lokalizace požáru byla velitelem zásahu ohlášena v 6:11 hod. Oheň se mimo požární úsek, který tvořila hala o rozměrech přibližně 50x25 metrů nerozšířil.

Přesná příčina vzniku požáru je v tuto chvíli stále předmětem zkoumaní hasičských vyšetřovatelů. Předběžná škoda byla odhadnuta na 15mil Kč a hasičům se podařilo zásahem uchránit hodnoty v odhadované výši více než 100mil. Kč.

Zasahovaly profesionální jednotky z CHS HK - U Přívozu, HS HK - Pražská a dobrovolné jednotky Hradec Králové Plácky, Třebeš, Malšova Lhota, Svinary.

vytisknout  e-mailem