HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v bytovce pod přehradou Orlík s milionovou škodou

Zřejmě při přípravě sobotního oběda 6. května vznikl v bytovém domě v obci Přední Chlum na Příbramsku požár, který byl na operační středisko HZS Středočeského kraje ohlášen těsně po půl dvanácté. 

K události pod hrází Orlické přehrady byli vysláni profesionální hasiči z Příbrami a Sedlčan, kterým vyjely na pomoc jednotky SDH obcí Krásná Hora nad Vltavou, Solenice a Bohostice.

Při příjezdu první jednotky na místo se hustý dým valil z oken v prvním patře, kde byla požárem zasažena kuchyň. Uvnitř bytu se nikdo nenacházel, všechny osoby byly venku před objektem. Hasiči v dýchací technice plameny lokalizovali za necelou čtvrthodinu. Pak se zaměřili na vyhledávání skrytých ohnisek a jejich dohašování. Následně celý byt vyvětrali a začali vynášet ohořelé věci. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu v 12.53 hodin.

Přímé škody vyčíslil vyšetřovatel na jeden milion korun, stejnou částkou i uchráněné hodnoty. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci digestoře. Událost se obešla bez zranění.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem