HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár suché trávy v kraji přibývá

Každý den vyjíždějí hasiči likvidovat několik požárů suché trávy či lesních porostů. Požáry si vyžádaly už i první škodu. 

Od začátku minulého týdne likvidovali hasiči v Karlovarském kraji 42 požárů, z toho 27 požárů zasáhlo suché porosty trávy, křovin či lesa. Vlivem suchého a slunečného počasí posledních dní jsou travní porosty po zimě vysoce rizikové z pohledu vzniku požáru. Ve většině případů se přesná příčina vzniku těchto požárů nezjišťuje, zpravidla za vznikem požáru suché trávy je nedbalost. Požáry suché trávy a dalších porostů se velmi rychle šíří a snadno mohou přeskočit i na blízká obydlí, kde už mohou způsobit velké škody, případně i ohrozit na životě a zdraví. Při zpozorování požáru suché trávy a dalších porostů i malého rozsahu je nutné co nejrychleji informovat hasiče na tísňové linky 150 či 112.
 
Uváděných 27 požárů travního či lesního porostu v posledních dnech je rozloženo prakticky po celém Karlovarském kraji. Hasiči zasahovali v Chebu, Starém Sedle, Sokolově, Štědré, Libavském Údolí, Ostrově, Chodově, Lubech, Kralicích, Bukovanech či u Aše. Na likvidaci těchto požárů se podílelo 6 jednotek profesionálních hasičů, 23 jednotek dobrovolných hasičů a 3 jednotky podnikových hasičů. Zatím největší rozsahem byl požár ve vojenském prostoru Hradiště, kde začalo hořet po cvičných střelbách. Zde si podle vojenských hasičů požár vyžádal škodu 2 miliony korun.
 
V přiložené fotogalerii jsou snímky z požárů v okolí Ostrova na Karlovarsku.
 
Fotogalerie ZDE:

vytisknout  e-mailem