HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár slámy a sena v Luboměři hasilo osm jednotek hasičů

Osm jednotek hasičů z Novojičínska, Opavska i Olomouckého kraje zasahovalo od sobotního dopoledne 28.6.2014 do sobotního večera u požáru krytého skladiště s velkými balíky lisované slámy v Luboměři (okres Nový Jičín). Oheň poničil i letošní úrodu sena, uskladněného ve vacích okolo kovového skladiště. Předběžná škoda na píci i na zkřivené konstrukci ocelokolny byla předběžně odhadnuta na jeden milion korun. Nikdo nebyl zraněn.
 
Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno v sobotu kolem půl desáté dopoledne. Na místo vyjely tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic v Bílovci, Novém Jičíně a Vítkově, s nimi čtyři jednotky dobrovolných hasičů – Luboměř, Spálov, Odry a Fulnek, pátá z Poštátu ze sousedního Olomouckého kraje.
 
Skladiště s ocelovou konstrukcí a plechovou krytinou má půdorys 80 x 20 metrů. Zaplněna byla lisovanou slámou pouze jeho část. Oheň tak zasáhl slámu na ploše 30 x 20 metrů, ale vedle toho i seno z letošní sklizně, uskladněné vně konstrukce ve velkých vacích.
 
Hasiči ve spolupráci se zemědělským nakladačem slámu vyváželi na pole a dohašovali. Kolem sedmé hodiny večerní zůstaly na místě (zřejmě až do nedělního rána) už jen dvě jednotky dobrovolných hasičů – Luboměř a Spálov. Příčina vzniku požáru je v šetření.
Odkazy do noveho okna

pozarsenikLubomer (NJ) (1)

pozarsenikLubomer (NJ) (1) 

Detailní náhled

pozarsenikLubomer (NJ) (2)

pozarsenikLubomer (NJ) (2) 

Detailní náhled

pozarsenikLubomer (NJ) (3)

pozarsenikLubomer (NJ) (3) 

Detailní náhled

pozarsenikLubomer (NJ) (4)

pozarsenikLubomer (NJ) (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem