HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár se z kotelny nerozšířil do dalších místností rodinného domu.

(15. 10. 2016) Dnes, v odpoledních hodinách, zasahovaly tři jednotky hasičů u požáru v rodinném domě ve Spytihněvi v okresu Zlín. 

Požár v kotelně rodinného domu byl hasičům ohlášen ve 14:08 hodin. Uhasit plameny vyjela jednotka profesionálních hasičů z požární stanice Otrokovice a jednotky dobrovolných hasičů obcí Spytihněv a Babice. K požáru vyjely tři automobilové stříkačky.

Na místě byli jako první hasiči z Babic, kteří průzkumem zjistili, že hoří jen v místnosti kotelny v rodinném domě. Plameny proto uhasili jedním vysokotlakým proudem vody. Na přetlakové odvětrání kotelny byl použit ventilátor, ale i tak museli hasiči zasahovat v izolačních dýchacích přístrojích.

Zásahová vozidla hasičů stály částečně na hlavní silnici procházející obcí a spojující města Uherské Hradiště a Napajedla. Doprava byla proto vedena jedním jízdním pruhem.

Na místo hlášené události se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů. Jednotky hasičů z Babic a Spytihněvi byly odeslány zpět na své zbrojnice.

Vyšetřovatel hasičů prohlídkou místa požáru zjistil, že kotel na tuhá paliva nebyl používán. V místnosti kotelny byl dále elektrický bojler. Majitel využívá k topení kotel na plyn, který je v jiné místnosti.

Příčina vzniku požáru zůstává v šetření hasičů. Jediná verze vzniku požáru, která byla vyloučena, je úmyslné jednání.

Požárem vznikla škoda v předběžné výši 100 000 korun. Včasným zásahem byly uchráněny hodnoty v předběžné výši 1 900 000 korun.

Po poučení majitele o dohlídce po požáru se hasiči vrátili na stanici.

Autor: nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem