HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár lesa v Lačnově zaměstnal 7 jednotek hasičů

(19. 7. 2017) Informaci o požáru lesa nedaleko obce Lačnov přijali hasiči krátce po šesté hodině večerní. Na místo byla okamžitě vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Valašské Klobouky a jednotky dobrovolných hasičů z obcí Lačnov a Horní Lideč. 

Příjezd na místo byl komplikovaný kvůli těžko přístupnému lesnímu terénu. Po provedení prvotního průzkumu si proto velitel na místo povolal posilové jednotky, a k události tak vyrazily další cisterny hasičů ze stanice Vsetín a dobrovolných hasičů z Valašských Klobouk, Brumova a Francovy Lhoty.

Požár zasáhl hrabanku ve vzrostlém lese o rozloze asi 150 x 100 metrů. Až k samotnému místu se cisterny nedostaly, bylo proto nutné natažení přibližně 150 metrů dopravního vedení. Kvůli velké spotřebě hasební vody byla vytvořena také kyvadlová doprava z nedaleké obce.

Celková likvidace požáru byla velitelem zásahu oznámena ve 21:41 hodin. Na místě byla poté ponechána místní jednotka na nutnou dohlídku, aby bylo vyloučeno opětovné rozhoření.

K požáru se dostavil také vyšetřovatel hasičů ze stanice Vsetín, který nyní ve spolupráci s policií zjišťuje příčinu vzniku i způsobené škody.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem