HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár kotelny v areálu Hotelu Bouchalka

Ve středu 14. září krátce po 17. hodině vyslalo Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje jednotky požární ochrany k nahlášenému požáru nízké budovy do obce Újezd na Berounsku.  

K události vyjeli profesionální hasiči z Berouna a Hořovic a jednotky SDH obcí Žebrák, Zdice a Komárov. Postupně nechal velitel zásahu přivolat ještě Zbiroh a Cerhovice, zálohu hořovické stanice zajišťovala jednotka z Hostomic a při došetřování pomohla také JSDH z Kublova.

Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že hoří kotelna přestavěná z části bývalého zemědělského objektu o půdorysu 15 x 6 metrů. Vzhledem k rozsahu požáru byl velitelem zásahu vyhlášen II. stupeň požárního poplachu. Likvidaci požáru komplikovalo větší množství pohonných hmot a maziv v kanystrech i sudech, a také sláma, která byla uskladněna na půdě objektu. Rychlý rozvoj požáru také zapříčinil poškození navazující nafukovací haly 36 x 18 m, která zakrývala tenisový kurt. Hasiči likvidovali požár necelé čtyři hodiny, když pro zajištění dostatku hasební vody využili nedaleký rybník, na kterém zřídili čerpací stanoviště.

Po ukončení zásahu zůstaly na místě jednotky z Cerhovic a Komárova, které požářiště střežily až do následujícího dne. Předběžně vyčíslená škoda na majetku je 5 mil. Kč. Příčina vzniku požáru byla stanovena jako zanedbání bezpečnostních předpisů při svařování.

por. Bc. Pavel Šušola
vyšetřovatel požárů
ÚO Příbram

vytisknout  e-mailem