HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár jeřábu způsobil milionovou škodu a problémy v dopravě

V úterý 2. srpna krátce před 7:30 hodin byl na tísňovou linku středočeských hasičů nahlášen požár autojeřábu na dálnici D5 na 31. kilometru ve směru do Plzně.  

Na místo byl vyslán velitel čety, dvě prvovýjezdové a jedna velkokapacitní cisterna ze stanic Beroun a Hořovice. Při příjezdu hasičů na místo byla větší část jeřábu zasažena požárem. Rychlým zásahem byly plameny za 19 minut lokalizovány.

Hasiči spolupracovali s dálniční policií a střediskem správy a údržby dálnice (SSÚD) D5. Vzhledem k úniku většího množství hydraulického oleje na těleso dálnice a následně do kanalizace, byla na žádost velitele zásahu informována místně příslušná pracovnice vodoprávního úřadu. Hasiči společně se SSÚD likvidovali uniklý olej pomocí speciální sorpční látky (sorbentu). Kvůli tomu byl provoz na dálnici nejprve uzavřen a následně omezen.

Po třech hodinách byla činnost hasičů přerušena a v poledních hodinách došlo k přečerpání hydraulického oleje ze záchytných nádob a k ukončení zásahu.

Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na 1 milion Kč, hodnoty uchráněné zásahem hasičů na 4 mil. Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na hydraulickém systému autojeřábu.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem