HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár dodávky s nákladem televizorů na Slánsku

V sobotu 10. prosince krátce po půl osmé ráno byla Krajskému operačnímu a informačnímu středisku HZS Středočeského kraje ohlášena havárie dodávkového automobilu s následným požárem na silnici číslo 7 ve směru z Chomutova do Prahy v katastru obce Hořešovice v okrese Kladno. 

Operační důstojník k události vyslal profesionální jednotku ze Slaného, jednotku sboru dobrovolných hasičů Klobuky a územně příslušného vyšetřovatele požárů z Kladna. Při příjezdu prvního zásahového vozidla, které bylo na místě za devět minut od oznámení požáru, byla už dodávka celá v plamenech.

V úložném prostoru převážel řidič, který vyvázl bez zranění, náklad LED televizorů. Hasiči v dýchací technice požár lokalizovali za sedm minut; zpočátku nasadili jeden vodní proud, který posléze nahradili vysokotlakým proudem s pěnou. V průběhu zásahu byl veškerý provoz na frekventované silnici zcela zastaven. Po lokalizaci byl uvolněn jeden pruh pro kyvadlový průjezd, aby se kolony, které se vytvořily z obou směrů, mohly rozjet.

K události vyjel z Rakovníka i řídící důstojník kraje, kdyby bylo potřeba řešit ekologickou likvidaci elektroodpadu a hasební vody, protože událost se stala těsně u mostu přes Zlonický potok. Vzhledem k tomu, že na hašení byla použita převážně pěna, k ohrožení životního prostředí nedošlo, do potoka ani k jeho blízkosti nic neuniklo.

Likvidaci požáru nahlásil velitel zásahu na operační středisko přibližně ve čtvrt na deset, kdy místo zásahu předal policejním hlídkám, které se s řidičem (cizinec) domlouvaly na následném odstranění vraku. Ještě však nechal povolat silničáře, neboť při požáru byla poškozena svodidla.

Přímé škody vyčíslil vyšetřovatel na 1,2 milionu korun, příčinou vzniku požáru byla technická závada vozidla. Po dobu zásahu držela pohotovost na slánské stanici pro případ vzniku další mimořádné události jednotka SDH Zlonice, která se v půl jedenácté vrátila na zbrojnici.

Ing. Ladislav Holomčík
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001-Požár dodávky s nákladem televizorů u Hořešovic

001-Požár dodávky s nákladem televizorů ... 

Detailní náhled

002-Požár dodávky s nákladem televizorů u Hořešovic

002-Požár dodávky s nákladem televizorů ... 

Detailní náhled

003-Požár dodávky s nákladem televizorů u Hořešovic

003-Požár dodávky s nákladem televizorů ... 

Detailní náhled

004-Požár dodávky s nákladem televizorů u Hořešovic

004-Požár dodávky s nákladem televizorů ... 

Detailní náhled

005-Požár dodávky s nákladem televizorů u Hořešovic

005-Požár dodávky s nákladem televizorů ... 

Detailní náhled

006-Požár dodávky s nákladem televizorů u Hořešovic

006-Požár dodávky s nákladem televizorů ... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem