HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár berounského občerstvení způsobil milionovou škodu

Informaci o požáru stánku s rychlým občerstvením v Berouně přijalo Krajské operační a informační středisko středočeských hasičů v pondělí 14. srpna v časných ranních hodinách krátce před půl pátou. 

Do ulice Politických vězňů v centru města ihned zamířily jednotky HZS Beroun a SDH Králův Dvůr s třemi cisternovými automobily. Velmi efektivním a profesionálním zásahem byl za deset minut od příjezdu první jednotky požár lokalizován.

Hasiči v dýchací technice k tomu použili vysokotlaký proud a speciální pěnotvorné zařízení. Tím došlo k rapidnímu omezení následných škod způsobených hasební vodou a okamžitě také bylo zamezeno dalšímu vývinu toxických zplodin hoření. Vzhledem k tomu, že objekt stavebně navazoval na další budovu, bylo provedeno důkladné odvětrání pomocí elektrického přetlakového ventilátoru, kterým jsou berounští hasiči nově vybaveni – shodou okolností jde o dar přímo od města.

Požár byl zlikvidován v půl šesté a obešel se bez zranění osob. Přímé škody vyčíslil vyšetřovatel částkou 1 mil. Korun, hodnoty ve stejné výši byly zásahem uchráněny. S největší pravděpodobností byl požár založen úmyslně.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem