HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Počasí komplikovalo dopravu na silnicích

Počasí opět komplikovalo situaci zejména na silnicích. Od čtvrtečního odpoledne do dnešního rána zasahovaly jednotky hasičů z Královéhradeckého kraje u 11 dopravních nehod a dalších 7 technických pomocí, kdy jsme vyjeli na pomoc zapadlým osobním i nákladním vozidlům, včetně jednoho sypače silničářů. Výstraha meteorologů před náledím platí ještě do dnešního dopoledne. Nepodceňujte aktuální stavy vozovek a jezděte na svých cestách opatrně.

Zapadlá vozidla vyprošťovali od včerejška hasiči na Rychnovsku v Říčkách v Orlických horách, Javornici, nákladní vozy měly problémy u Opočna, Přepych a Liberku. U Chotěvic na Trutnovsku jsme pomohli vyprostit z příkopu sypač silničářů, v tomto místě se také stala nehoda osobního auta s nákladním, naštěstí byla bez zranění.

Následky dopravních nehod odstraňovali hasiči na Rychnovsku u Deštného v Orlických horách, Rokytnice v Orlických horách, v okolí Hradce Králové u Slatiny, Lochenic, Předměřic nad Labem a Vysoké nad Labem. K havarovaným autům vyjížděli hasiči také na Trutnovsku, nehoda se stala na křižovatce u Choustníkova Hradiště (odbočka na Dvůr Králové n. L.), v obci Borovnice i v Trutnově. Na Náchodsku zasahovaly jednotky u nehody dvou vozidel mezi Broumovem a Hejtmánkovicemi. Převážná většina nehod se obešla bez zranění.

Přehled událostí je k dispozici na webu: https://udalostikhk.hzscr.cz/


Informace k vybraným zásahům:

Deštné v Orlických horách – 18. 1. 14:32
Na silnici II/310 u Deštného v O. h. havaroval osobní vůz do stromu mimo komunikaci. Nehoda je bez zranění. Zajistili jsme místo události i nabourané auto, které bylo ve svahu a hrozilo pádem. Pomocí vyprošťovacího traktoru pak byl vůz vytažen na komunikaci. Zasahovali profesionální hasiči ze stanice Dobruška a JSDH Orlické Záhoří a Deštné v Orlických horách.

Hradec Králové, Slatina – 18. 1. 15:56
V části Slatina naboural osobní automobil mimo komunikaci do lampy veřejného osvětlení, nikdo nebyl zraněn. Na místě byli profesionální hasiči z centrální stanice a JSDH Černilov, zajistili místo události. Spolupracovali jsme s pracovníky technických služeb, kteří se postarali o odpojení poškozené lampy.

Předměřice nad Labem – 18. 1. 17:12
Na silnici I/33 u odbočky na Předměřice nad Labem se srazila dvě osobní vozidla, nehoda byla bez zranění. Následky střetu a odklizení vozidel mimo komunikaci zabezpečila profesionální jednotka hasičů ze stanice Hradec Králové – Pražská.

Choustníkovo Hradiště – 18. 1. 17:19
Královédvorská profesionální jednotka hasičů odstranila následky nehody osobního auta a dodávky na křižovatce silnic I/37 na II/299 u Choustníkova Hradiště. Nehoda byla bez zranění.

Chotěvice – 18. 1. 17:48
U Chotěvic na Trutnovsku jsme pomohli vyprostit z příkopu sypač silničářů na silnici I/16. V tomto místě se také stala nehoda osobního auta s nákladním, naštěstí byla bez zranění. Po dobu vyprošťovacích prací byla komunikace uzavřena. Na místě byli profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Hostinné.

Hejtmánkovice – 18. 1. 17:51
Profesionální hasiči z Broumova a JSDH Police nad Metují zajistili místo střetu dvou osobních vozidel, nehoda byla bez zranění.

Trutnov – 18. 1. 21:13
Trutnovští profesionální hasiči zajistili místo nehody dvou osobních aut ve Volanovské ulici. Událost byla bez zranění.

Vysoká nad Labem – 18. 1. 20:34
Profesionální hasiči z královéhradecké centrální stanice zabezpečili místo nehody dvou osobních vozidel u Vysoké nad Labem. Jedna osoba byla zraněna a předána do péče ZZS. Hasiči se v místě postarali o úklid vozovky.

Česká Skalice – 19. 1. 07:30
Hasiči pomohli vyprostit osobní vůz, který hrozil sjetím z menšího srázu na spodní komunikaci. Zasahovali HZS Jaroměř a JSDH Česká Skalice

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS HKK

Odkazy do noveho okna

DN Deštné (1)

DN Deštné (1) 

Detailní náhled

DN Deštné (2)

DN Deštné (2) 

Detailní náhled

DN Hejtmánkovice

DN Hejtmánkovice 

Detailní náhled

DN Choustníkovo Hradiště

DN Choustníkovo Hradiště 

Detailní náhled

DN Předměřice

DN Předměřice  

Detailní náhled

DN Slatina (1)

DN Slatina (1) 

Detailní náhled

DN Slatina (2)

DN Slatina (2) 

Detailní náhled

DN sypač Chotěvice

DN sypač Chotěvice 

Detailní náhled

DN Trutnov

DN Trutnov 

Detailní náhled

DN Vysoká nad Labem

DN Vysoká nad Labem 

Detailní náhled

TP Česká Skalice0

TP Česká Skalice0 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem