HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Po více než 30 letech sloužili na silvestra svou poslední směnu dva příslušníci HZS KHK

Dlouholetí příslušníci – operační důstojník por. Bc. Miloslav Šreibr a hasič – technik chemické služby pprap. Ladislav Novotný ze směny C na centrální stanici Hradec Králové sloužili po více než 30 letech služby u profesionálních hasičů na silvestra svou poslední směnu. Přišel se s nimi rozloučit i ředitel krajského sboru brig. gen. Ing. František Mencl, který byl ve službě také poslední den.

Poslední výjezd M. Šreibra (1).jpegpor. Bc. Miloslav Šreibrpor. Bc. Miloslav Šreibr: 17 let na výjezdu a 17 let na operačním středisku

Miloslav Šreibr nastoupil k profesionálním hasičům 15. prosince 1986. Za dobu výkonu služby u HZS působil na služebních místech hasič, strojník i velitel družstva, poté přešel na služební místo operačního důstojníka na krajském operačním a informačním středisku HZS Královéhradeckého kraje, kde nyní sloužil na směně C. Zkušenosti získané při zásazích v době, kdy působil jako výjezdový hasič a velitel družstva, plně využíval v rozhodovacím procesu při práci na operačním středisku.  Vždy pracoval velmi odpovědně a se spolehlivostí jemu vlastní. Tím je také skvělým příkladem pro ostatní, zejména mladší příslušníky.

Za své pracovní výsledky byl oceněn služebními medailemi „Za věrnost“ II. a následně také I. stupně. S krajským profesionálním hasičským sborem se na silvestra rozloučil po 34 letech služby, přitom mu kolegové z operačního střediska a z královéhradeckých stanic připravili poslední „zásah“ na automobilovém žebříku.

Ladislav Novotný.jpgpprap. Ladislav Novotnýpprap. Ladislav Novotný: U hasičů strávil 37 let

Jako profesionální hasič na požární stanici v Hradci Králové nastoupil Ladislav Novotný dne 1. března 1983. Ve svém pracovním zařazení si postupně prošel funkcemi hasiče a hasiče – technika chemické služby. Během svého působení u profesionálních hasičů pracoval na obou královéhradeckých stanicích, závěr své služby strávil na směně C na centrální stanici, kde také odsloužil na silvestra svou poslední směnu. Délkou svého služebního poměru se řadí k nejdéle sloužícím hasičům v Královéhradeckém kraji.

Za dosahování skvělých výsledků v práci pro požární ochranu byl oceněn rezortními medailemi „Za věrnost“ II. a I. stupně. Ředitel HZS Královéhradeckého kraj brig. gen. František Mencl mu zároveň během poslední směny předal Čestnou medaili HZS ČR.

Láďa nechyběl u žádné větší události, při které hasiči v Hradci Králové zasahovali. Byl například i mezi příslušníky, kteří odstraňovali následky výbuchu plynu v domě ve Střelecké ulici. S královéhradeckými hasiči je spjatý natolik, že se dokonce stal jednou z tváří obálky publikace, která vyšla v roce 2020 při příležitosti 75. výročí profesionální požární ochrany v Hradci Králové. Mezi kolegy platí Láďa za zkušeného hasiče a s oblibou jim vždy rád připomněl, aby se především vraceli z výjezdu bezpečně zpět domů.

Děkujeme oběma za dlouhé a poctivě odsloužené roky služby a přejeme do další životní etapy hodně zdraví, štěstí, energie a pohody!

Martina Götzová, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

L. Novotný - obálka publikace

L. Novotný - obálka publikace 

Detailní náhled

L. Novotný přebírá Čestnou medaili

L. Novotný přebírá Čestnou medaili 

Detailní náhled

Ladislav Novotný

Ladislav Novotný 

Detailní náhled

M. Šreibr - medaile I. st.

M. Šreibr - medaile I. st. 

Detailní náhled

M. Šreibr s ředitelem HZS KHK brig. gen. F. Menclem

M. Šreibr s ředitelem HZS KHK brig. gen.... 

Detailní náhled

Poslední výjezd M. Šreibra (1)

Poslední výjezd M. Šreibra (1) 

Detailní náhled

Poslední výjezd M. Šreibra (2)

Poslední výjezd M. Šreibra (2) 

Detailní náhled

Poslední výjezd M. Šreibra (3)

Poslední výjezd M. Šreibra (3) 

Detailní náhled

Směna C - CPS HK Přívoz

Směna C - CPS HK Přívoz 

Detailní náhled

Směna C KOPIS

Směna C KOPIS 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem